Paëlla van Vamos a Ver...

is puur genieten!

Juan bereid de paellazoals u die graag eet. Voor een optimale eetbeleving serveren wij onze paella's uit in een authentieke gietijzeren pan.

Wist u dat het gerecht paella zijn naam dankt aan de pan waarin het bereid wordt. Het woord paella vindt zijn oorsprong in de Latijnse benaming voor pan, namelijk patella.

Wij serveren een viertal standaard paella's te weten de Valenciana (kip en vlees), Marinera (vis en schelpdieren), Especial (vis en vlees) en Vegetal (diverse groenten).

Wikipedia schrijft over het ontstaan van paella;
De binnenlanden van de regio Valencia zijn de bakermat van de paella en andere rijstgerechten (arroces).

Daar wordt sinds de introductie door de Moren in de 8e eeuw de typische paella-rijst verbouwd (korte dikke korrel met groot absorberend vermogen). Zo ontstond de Paella Valenciana, met als ingrediënten de lokaal aanwezige producten: in het binnenland konijn, kip, garrofón, evt. slakken en in een later stadium aan de kust vis en schaaldieren (Paella de Marisco, Paella Marinera of in iets gewijzigde vorm Arroz a la banda). Gemengde paella's met vlees en vis zijn Paella Mixta's. Bij vegetarische paella's wordt het vlees of de vis meestal vervangen door artisjokken. Van een oorspronkelijk eenvoudig boerengerecht veranderde de paella in een feestmaaltijd voor iedereen.

Essentieel bij alle paella's is de rijst, de bouillon en de basis van tomato frito (gefrituurde tomaten). Bij een goed gemaakte paella valenciana is de rijst nét niet plakkerig, maar ook niet te droog, en heeft hij alle vocht geabsorbeerd. Een paella de marisco is doorgaans vochtiger dan een paella valenciana, maar heeft ook minder soccarat; een knapperige en zeer smaakvolle korst die met een lepel van de bodem van de pan wordt geschraapt, favoriet bij alle paella-eters, ook bekend onder de naam quemada. De paella wordt geserveerd met citroen.

Quandoo

Nieuwsbrief

Speciale gelegenheden
en aanbiedingen volgen?
captcha 

Spaans Restaurant
Vamos a Ver
+31 (0)20 673 69 92


Govert Flinckstraat 308
1073 CJ Amsterdam
Plan uw route

Reserveer Nu!


Vandaag reserveren?
Bel ons!


dagelijks geopend van
17:30 tot 22:30
dinsdags gesloten

iens.nl weet waar je eet! iens.nl weet waar je eet!